Jeroen Kleiberg wereldfietser

Wie ik ben

Mijn naam is Jeroen Kleiberg, een avonturier die de 40 al enige tijd geleden heeft gepasseerd. Ik woon in Rotterdam, een stad die ik geweldig vind, maar mijn hart ligt bij de ruimte en de natuur. Ik was ooit projectmanager voor IT-projecten bij de Rijksoverheid, maar ik heb de zekerheid van een vaste baan ingeruild voor het avontuur van het onbekende.

Mijn passie

Ik ben altijd op zoek naar avontuur, nieuwsgierig naar het onbekende en geïnteresseerd in het alledaagse. Ik wil ontdekken en verkennen. Ik heb al veel plekken bezocht, maar er zijn nog zoveel plekken die ik nog niet heb gezien. Fietsen is iets wat ik graag doe, maar niet altijd en overal. Daarnaast ben ik ook een fervent wandelaar, en heb ik de hoogste sferen van Nepal bereikt door te wandelen. Mijn reizen leg ik vast in beeldende verhalen en sprekende foto’s.

Mijn werk

Als schrijver, fotograaf en avonturier geef ik lezingen en fotopresentaties. Ik inspireer en laat mensen door andere ogen kijken. Mijn passie voor fotografie betekent dat mijn camera en statief altijd met me meegaan op reis. Ik fotografeer met een Sony A6500 of een A7III, camera’s die klein en licht zijn en gemakkelijk in mijn (stuur)tas passen.

Mijn reizen

Mijn recente reizen hebben me naar Indonesië, Nepal, Frankrijk, Saudi Arabië en Oman gebracht. Ik heb de cultuur van Sulawesi ontdekt, de biodiversiteit van Raja Ampat ervaren, en de uitdagingen en schoonheid van de Himalaya beleefd tijdens de Kanchenjunga Base Camp Trek. In Frankrijk heb ik de majestueuze pieken, de rijke flora en fauna en de ruige schoonheid van de Franse Alpen ontdekt. Mijn reizen naar Saudi Arabië en Oman hebben me een uniek perspectief gegeven op de cultuur en natuur van het Midden-Oosten.

Mijn toekomst

Wie weet waar mijn volgende reis naartoe gaat? Het avontuur van het onbekende blijft me trekken. Ik kijk ernaar uit om mijn volgende reis met jullie te delen op bestemmingonbekend.nl.