Dubai | Beeldverhaal

dubai marina

Dubai | Beeldverhaal

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dubai verandert razendsnel. Overal waar je kijkt staan hijskranen de ene naar de andere wolkenkrabber op te richten. Helaas zijn er maar weinig plekken om de skyline vanaf de hoogte vast te leggen. De meeste daken en terrassen zijn alleen voor gasten of bewoners van de torens. Maar er zijn uitzonderingen, waardoor je ook zonder een dure overnachting een foto van de indrukwekkende wolkenkrabbers kunt maken.

Dubai, United Arab Emirates – maart 2020 | Sony A7III

Expo 2020

Een wereldtentoonstelling en Expo 2020 Dubai in het bijzonder, geldt als een internationaal podium voor landen om zich te presenteren aan de wereld. Hier kunnen zij laten zien wat zij te bieden hebben op gebied van innovatie en duurzaamheid. En welke oplossingen zij hebben die kunnen bijdragen aan het oplossen van mondiale problemen. Het Nederlandse paviljoen tijdens Expo 2020 Dubai laat zien wat Nederland te bieden heeft aan slimme oplossingen op het gebied van water, voedsel en energie.

Dubai, United Arab Emirates – maart 2022 | Sony A7RIII

Burj Khalifa

Als je dan toch een keer in Dubai bent, dan moet je natuurlijk de Burj Khalifa bezoeken. Met bijna 830 meter het hoogste gebouw ter wereld. Het gebied rondom deze toren is compleet ontwikkeld met gigantische winkelcentra. Naast de Burj Khalifa ligt de spectaculaire Dubai Fountain. Deze show is officieel de grootste en duurste fonteinshow ter wereld en is één van de populairste attracties in Dubai.

Wat ik wilde was de Burj Khalifa fotograferen zonder er al te ver vanaf te staan. dat is nog niet zo makkelijk. De toren is zo hoog dat je het alleen met een extreme groothoek voor elkaar krijgt. Dubai is nep, maar wel zo over-the-top dat ik het in elk geval wel kan waarderen.

Burj Khalifa dubai
Dubai, United Arab Emirates – januari 2017 | Sony A6000

Burj Khalifa: At the Top SKY

Als je dan toch de Burj Khalifa bezoekt, dan kun je het maar beter direct goed doen. Het is een beetje jammer als je op de 125ste verdieping blijft steken op ‘maar’ 450 meter hoogte, terwijl de toren zelf met 828 meter bijna twee keer hoger is.

Gelukkig is er de mogelijkheid om een stukje hoger te gaan: Voor de Burj Khalifa, At the Top SKY betaal je dan wel een stuk meer, je krijgt er dan ook een stuk meer voor. Binnen een paar seconden wordt je met de snelste lift ter wereld naar de 148ste verdieping van het hoogste gebouw ter wereld gelanceerd. Je bent nog lang niet op 828 meter hoogte, maar in de buitenlucht op de 555 meter zijn er geen gebouwen die het uitzicht belemmeren over de wolkenkrabbers van Dubai, de Arabische Golf en verder.

Dubai, United Arab Emirates – januari 2017 | Sony A6000

De skyline van Dubai

Je gaat natuurlijk naar Dubai om je te vergapen aan de spectaculaire skyline. Een van van de beste plekken om een foto te maken van de skyline is vanaf het water. Met de ferry vaar je in twee uur vanaf Al Ghubaiba naar Dubai Marina. Nadat de ferry Dubai Creek heeft verlaten kun je buiten de mooiste foto’s maken. Met een beetje geluk is de zee zo vlak als een spiegel.

Skyline dubai vanaf het water
Dubai, United Arab Emirates – januari 2020 | Sony A7III

Zonsondergang Dubai Creek

Eén van de leukste, maar ook één van de meer uitdagende activiteiten in Dubai is het fotograferen van de schitterende skyline. De stad is groot, druk en constant in beweging. Om de skyline goed op de foto te zetten is het belangrijk dat je een plek zoekt die ver genoeg weg ligt om storende elementen in de achtergrond te laten verdwijnen. Dubai Creek is de perfecte plek om de zonsondergang achter de Burj Khalifah te fotograferen. Deze prachtige bomen trokken onmiddellijk mijn aandacht omdat ze een kader vormen, waarbij de takken de skyline lijken aan te vullen.

Dubai, United Arab Emirates – maart 2022 | Sony A7RIII

Lonely Planet Dubai & Abu Dhabi

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd