Sony A6500

Sony 6500

Sony A6500

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwe vlaggenschip systeemcamera

De Sony A6500 is de grote broer van de Sony A6300, een van populairste en beste aps-c systeemcamera’s van dit moment. De A6500 gooit nog hogere ogen. Bekroond met de prestigieuze EISA-award! 

Sony A6500

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K | Objectief: 18-135mm | Gewicht body: 453gr | Prijs body + 16-70 mm ZEISS lens: 1.682 euro op Bol.com

Vlaggenschip met aps-c sensor

De A6500 was Sony’s ‘mirrorless’ vlaggenschip met een aps-c sensor. Hij bouwt voort op de A6300 systeemcamera, het vorige vlaggenschip uit april 2016, die uiteraard gewoon naast de A6500 op de markt blijft. Ook de A6500 heeft een aps-c sensor met 24,2 megapixels. En hij heeft hetzelfde autofocussysteem als de A6300. Wat is dan eigenlijk het verschil? Waarom is deze A6500 op aarde?

A6500: 5-assige beeldstabilisatie

Dat blijkt bij nadere beschouwing. Ten eerste heeft de A6500 een 5-assige beeldstabilisatie die een winst moet opleveren van liefst 5 stops. In de praktijk houdt dat in dat je bijvoorbeeld met een 100mm lens (kleinbeeld-equivalent) nog scherpe platen kunt schieten bij 1/3 seconde sluitertijd (zonder beeldstabilisatie is dat 1/100 seconde).

Touchscreen: lekker makkelijk scherpstellen

Nieuw in de A6500 is het kantelbare touchscreen. Hiermee kun je de autofocus vastzetten op een onderwerp dat de camera daarna soepel volgt. Ook is het mogelijk het scherm te gebruiken als touchpad wanneer je de elektronische zoeker gebruikt. Zo kun je heel makkelijk van focuspunt wisselen.

Sony A6500

Razendsnel renpaard

De A6500 is ook flink wat sneller dan de A6300. Een nieuwe chip in aanvulling op de Bionz X-beeldverwerker maakt een grotere buffer mogelijk, zodat nu 307 beelden bij continu-opnames op 11 beelden per seconde (fps) vastgelegd kunnen worden. Een razendsnel renpaard dus, met een gigantische longinhoud. Bij de splinternieuwe spiegelreflex A99 Mark II maakte Sony al gebruik van zo’n speciaal ontworpen chip.

Ontwerp: total make over

Het ontwerp van de A6500 heeft een ’total make over’ gekregen. De body is nu van een stof- en spatwaterbestendige magnesiumlegering. Maar ook combineert Sony in deze camera de beste eigenschappen van de A6300 en de razend populaire Sony A7II-serie. Zo heeft de A6500 de robuuste vatting en grips van de A7II-serie en daarbovenop de elektronische zoeker van de A6300, met scherpte van hoek tot hoek.

Professionele video

Meest opvallend zijn de verbeteringen op videogebied. Met de A6500 is het volgens Sony mogelijk om zeer professionele videobeelden te maken in Ultra HD 4K met 30fps en in full HD-kwaliteit met 120fps. Tijdens het maken van de opnames wordt de volledige sensor uitgelezen. Dat resulteert in geweldige 4K-beelden. Het resultaat is: ongekend haarscherpe videobeelden die van je scherm afspatten.

Sony A6500

Slow & Quick

Extra gadget van de A6500 is de optie ‘Slow & Quick’. Die maakt het mogelijk om in één video soepel over te gaan van superslowmotion tot versneld afspelen.

Professionele reviewers over de Sony A6500

DPreview over de Sony a6500

Reviewers Dan Bracaglia, Richard Butler en Rishi Sanyal van DPreview zijn razend enthousiast over de Sony A6500. “The a6500 packs an incredible amount of technology and features into a very small camera.” Toch is er ook kritiek: “The Sony a6500 is not a perfect camera (few are) and it also does not offer a ton of new bells and whistles over the mid-level Sony a6300.”

Veel betere gebruikservaring

Met de A6500 pakt Sony een van de meest gehoorde kritiekpunten op Sony-camera’s aan: de ‘gebruikservaring’ in de praktijk van alledag. “The release of the a6500 is a clear indication that Sony, as a camera maker, is addressing its greatest achilles heel: the overall usability of its cameras.” De menu’s zijn verbeterd, de buffer is veel groter, er is een touchscreen aan boord. “They have successful made this camera much more usable than its lower-priced sibling.”

Krachtigste aps-c camera

De Sony A6500 is volgens DPReview “the most powerful and usable Sony APS-C camera to date. It can keep up on the sidelines and in the gymnasium with its DSLR competitors thanks to its excellent AF system and impressive buffer. Its stabilization is by no means class leading, but it works, which is great news for anyone attempting third party lenses.”

Excellente beeldkwaliteit

De Sony A6500 is licht van gewicht, waterbestendig en vooral ook: biedt excellente beeldkwaliteit, zowel voor foto’s als voor 4K-video’s. Bovendien is de ‘in-body’ stabilisatie van hoog niveau. En is het ook nog eens een zeer snelle actiecamera. “And if you take the time to fully customize the camera, you can really make it sing. Simply put, as an all-arounder, its pretty hard to beat what the a6500 offers, but as an engaging artistic tool, the a6500 may still leave some wanting more.”

‘Outstanding all-around camera’

Eindconclusie van DPReview: “The Sony a6500 is an outstanding all-around camera. Image quality and 4K video quality are both exceptional and the camera’s autofocus system also impresses. Well-suited for sports and action photography, the a6500 offers a deep buffer and burst speeds of both 8 and 11 fps with continuous autofocus. Just be aware that it can take some work to wrap one’s head around its long list of capabilities, to get the most out of the camera.” DPReview waardeert de A6500 met een hoge score: 85% plus een Silver Award.

Sony A6500

 

Andere reviewers over de Sony a6500

Zoom.nl over de Sony A6500

Reviewer Cees de Jonge van fototijdschrift Zoom.nl memoreert de bespreking van de Sony Alpha 6300: hij vroeg voor de opvolger om een aanraakscherm en sensorbeeldstabilisatie. “Blijkbaar lezen ze in Japan jouw lijfblad ook, want de Sony A6500 kreeg ze allebei (…). Is het de ultieme aps-c systeemcamera geworden?”

Perfect is het aanraakscherm zeker niet, constateert Zoom. De A6500 heeft een zeer snelle autofocus en een uitstekende oled-zoeker. En: “De scherpte en contrastweergave van de sensor zijn vergelijkbaar met de top van de aps-c-reflexen. En dat in een fraaie kleine compacte body die ook nog eens in 4K films kan schieten.” Resultaat is een hoge score: een 8,4 plus het hoogste predicaat: Diamant.

Fotomagazine Focus over de Sony A6500

“Een Alpha in turbo-uitvoering”, noemt reviewer Dennis Hissink van fototijdschrift Focus de Sony Alpha 6500. Want een snelheidsduivel is het. Maar niet alleen maar. “De beeldkwaliteit is overtuigend. Met een groot ISO-bereik krijg je als gebruiker veel vrijheid om ook onder lastige omstandigheden met hoge ISO-waarden te werken, met behoud van een hoge beeldkwaliteit met voldoende detaillering.”

De A6500 is volgens Hissink een prachtige compacte systeemcamera. “Een camera vol technische innovaties en bovenal krachtige prestaties. Op dat laatste vlak valt vooral de snelheid op waarmee de camera in staat is beelden te verwerken.” Ongekend voor deze prijs, stelt Hissink. “Je haalt voor een consumentenprijs een krachtige camera met heel veel extra pk’s in huis, die een beeldkwaliteit levert die staat als een huis.” Focus-predicaat: Super, met een score van 9/10.

Chip Fotomagazine over de Sony A6500

Reviewer Stephan van Raay van Chip Fotomagazine plaatst de Sony A6500 in het aprilnummer van 2017 direct bovenaan z’n toplijstje. De geweldige beeldkwaliteit draagt daar fors aan bij. “De sensor met 24 megapixel zorgt bij de laagste ISO-waarde voor verrassend goede foto’s op fullframe-niveau: haarscherpe structuren en lijnen en ruisarme vlakken.” De uitrusting mag er volgens Van Raay ook wezen. “Te beginnen bij de hoogwaardige tegen stof en spatwater beschermde magnesium body.” Wifi met NFC, Bluetooth, instelwieltjes voor diafragma en sluitertijd, geweldige oledzoeker en ga zo maar door.

”Heb je het geld er voor over, twijfel dan niet langer over de Alpha 6500. Alleen al de beeldstabilisator en de verbeterde snelheid zijn het geld waard.” Minpuntjes zijn het nog rudimentaire touchscreen en de trage SD-kaartsleuf. Perfecte camera’s bestaan helaas alleen in de hemel. Met 91 uit 100 punten komt de A6500 bij Chip Fotomagazine aan de top van de systeemcamera’s met aps-c-sensoren.

Ken Rockwell over de Sony A6500

Ook reviewer Ken Rockwell is enthousiast over de Sony A6500. In zijn eigenzinnige review kun je lezen: “The A6500 is a great little camera. I love its EVF, speed, tiny size, tough build and great looking pictures in any light — as well as its completely silent operation. It just shoots and shoots and shoots in any light.” De autofocus is volgens Rockwell snel en accuraat, ook als het schemert: “It works swell in the dark outside at night and doesn’t need its AF illuminator, hallelujah!”

De elektronische zoeker is helemaal top, aldus Rockwell. “It’s sharp, bright and colorful and works flawlessly in anything from daylight to moonlight. Sony makes the best EVF there is.” De Sony is ook een lekker snelle schieter, met 11 beelden per seconde. En dan de foto’s: die zijn superscherp. “If you can’t get a sharp photo, it’s because you’re doing something stupid, like shooting at f/32, aren’t in focus, something moved or you’re using an old lens on an adapter instead of a Zeiss lens.”

Tot slot prijst Rockwell de prestaties van de A6500 bij schemering. “High ISOs look great. They look as good as they can, and the Auto ISO system lets you use them automatically in any light without having to change any settings for each photo.The A6500 looks great at just about any ISO; use whatever ISO you need to get a sharp picture. I let my Auto ISO run all the way up to ISO 51,200.” Het enige minpunt dat Rockwell kan vinden: de ondoorgrondelijke menu’s van de Sony. Maar dat geldt voor alle Sony-camera’s.

Cameralabs.com over de Sony A6500

Cameralabs.com is zeer te spreken over de Sony A6500. “The Alpha A6500 is Sony’s best all-round mirrorless camera with an APS-C sensor to date.” Hij biedt veel meer dan de A6000 en A6300 al boden. Denk aan de ingebouwde beeldstabilisatie, het uitstekende touchscreen, de grotere snelheid.

“While it’s the continuous autofocus and fast bursts that continue to set it apart from rivals, the upgrades have made it a much more compelling camera overall than its predecessor.” Toch moet Sony het gebruiksgemak en de user interface nog verder opschroeven. Maar de A6500 krijgt het welverdiende predicaat ‘Highly recommended’.

Techradar.com over de Sony A6500

Techradar.com biedt een ‘hands on review’ van de A6500, en komt later met een uitgebreidere review. De voorlopige conclusie: “While it may seem a little too soon after the A6300 for a refresh, the tweaks and refinements in the A6500, not forgetting the welcome addition of a touchscreen interface, only enhance the appeal of what is a very capable enthusiast mirrorless camera.”

Kopers over de Sony A6500

  • Klantreview op Bol.com: “Geweldige camera! Deze camera heb ik een klein maandje in m’n bezit, en ik moet zeggen dat deze me zeker goed bevalt. Lekker compact, de bediening is prima, qua snelheid en contrast van de foto’s en dergelijke, kortom: een alleskunner…”
  • Klantreview op Bol.com: “Top kwaliteit! Ik heb maandenlang camera’s zitten vergelijken voor mijn video-bezigheden. Na lang twijfelen tussen de Panasonic GH5 en de Sony a6500, voor deze laatste gekozen omwillen van betere autofocus. Ik ben er heel tevreden mee, hier kan je professioneel werk mee doen. De lenzen zijn niet zo zwaar en duur als voor een fullframe, en de low-light performance is beter als bij de Micro Four Thirds sensor (GH5). Ideale koop voor mij!”
  • Klantreview op Coolblue.nl: “Ik gebruik de sony a6500 nu een 3 tal maand en ben er nog steeds super gelukkig mee. Je leert je camera pas echt kennen na een aantal maanden daarom dat mijn review hier nu pas staat. De a6500 gebruik ik vooral voor video en ben daar echt super tevreden mee levert echt top resultaat. Super snelle autofocus, de gestabiliseerde sensor maakt een een zeer groot verschil. Ook voor foto is deze sony echt een beest! Zeer snelle autofocus voor zowel foto als video. Toen ik de overstap maakte van canon naar sony was ik bang voor de korte batterijduur maar op zich valt dit best wel goed mee.”

Sony ILCE-6500 & SEL1670Z

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Sony A7RIII
Gear

SONY A7R MARK III body

Uiterst krachtige fullframe systeemcamera Sony gooit met de Sony A7R III opnieuw de knuppel in het hoenderhok. Nóg krachtiger, nóg sneller, nóg hogere beeldkwaliteit dan voorganger Sony A7R

Lees verder »
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd