Nederland | Kanoën op de Regge

Kanoën op de Regge

Nederland | Kanoën op de Regge

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De Regge is een prachtige rivier in het Overijsselse Vechtdal, die zich door een aantal van de meest prachtige landschappen in de regio meandert. De rustige stroming van de rivier maakt het een veilige en gemakkelijke vaartocht voor zowel beginners als ervaren kanoërs. Er zijn veel plekken langs de oever waar men kan aanleggen voor een picknick of een duik in het water. En wat is er nou leuker dan de prachtige natuur van de Regge te verkennen vanuit een kano of kajak? Kanoën op de Regge is een geweldige manier om de omgeving te verkennen en tegelijkertijd te ontspannen. Lees verder om te ontdekken hoe je de Regge kunt verkennen via een kano en om inspiratie op te doen voor jouw volgende avontuur in het Overijsselse Vechtdal.

De Regge en haar omgeving

De Regge begint bij landgoed Westerflier ten zuidwesten van Diepenheim en bestaat uit de Boven-Regge, de Midden-Regge en de Beneden-Regge. De rivier eindigt bij Ommen waar het in de Overijsselse Vecht uitmondt. De omgeving langs de Regge is prachtig, met glooiende heuvels, bossen, weiden en landerijen. Er is een grote diversiteit aan natuur te vinden langs de rivier, van bossen en heidevelden tot rietlanden en moerassen. De afgelopen jaren is er veel gedaan aan natuurontwikkeling langs de Regge, waardoor de omgeving nog aantrekkelijker is geworden voor de natuurliefhebbers.

Langs de oever is een grote diversiteit aan vegetatie te vinden. Foto: Jeroen Kleiberg

Langs de oever is een grote diversiteit aan vegetatie te vinden, zoals eiken, beuken en wilgen tot riet, lisdodden en waterlelies. Er zijn veel verschillende soorten dieren die langs de rivier leven, zoals de ijsvogel, de kleine plevier, de blauwe reiger en de roerdomp. Ook zijn er veel verschillende soorten zoogdieren, zoals de otter, de das en de vos. Maar ook zijn er een aantal soorten amfibieën, zoals de pad en de kikker en verschillende soorten vis, zoals de snoek, de baars en de blankvoorn die de Regge als hun leefgebied zien.

De Regge is een prachtige plek voor natuurliefhebbers, met veel te zien en te ontdekken. De rivier is een belangrijk leefgebied voor veel verschillende soorten dieren en planten, en de natuur langs de oever is prachtig en divers. Tijdens een kano-ervaring op de Regge is er veel kans om deze dieren en planten te spotten. Er zijn ook veel natuurgebieden langs de rivier waar men kan wandelen en de natuur kan verkennen. In de omgeving liggen ook een paar historische dorpen en steden, met veel culturele bezienswaardigheden, zoals kastelen, molens en historische huizen.

We huren kajaks bij Rederij Peters in Ommen. Foto: Jeroen Kleiberg

Het huren van een kano

Het huren van een kano voor een tocht op de Regge is eenvoudig. Er zijn een aantal verhuurders langs de rivier die kano’s en kajaks verhuren, zoals Rederij Peters. Zij bieden verschillende opties, van een uurtje tot een hele dag kanoën. Met de Canadese kano’s of kajaks van Rederij Peters kan je de prachtige natuur van het Overijsselse Vechtdal op een unieke manier ervaren. De afzaktocht Regge/Vecht is een absolute aanrader voor wie op zoek is naar een actieve, maar tegelijk ook ontspannen activiteit op één van de mooiste plekken van Nederland.

Om een kano te huren, is het meestal nodig om een reservering te maken. Dit kan vaak online of telefonisch gedaan worden. Bij de verhuurder zal je dan gevraagd worden om een geldig ID te tonen en een borg te betalen. Verhuurder zal ook een korte instructie geven over de vaarregels en hoe de kano te bedienen.

Er zijn een aantal tips die verhuurders geven wanneer je een kano huurt. Hier zijn enkele van de meest belangrijke:

 • Zorg dat je gepaste kleding en schoeisel draagt voor een kano-ervaring
 • Neem voldoende water en eten mee, vooral als je een langere tocht maakt.
 • Houd rekening met het weer en het waterpeil van de rivier.
 • Wees voorzichtig met het milieu, vermijd het achterlaten van afval langs de rivieroever.
 • Volg altijd de instructies van de verhuurder op, ze kennen de rivier het beste en kunnen je waarschuwen voor gevaarlijke situaties.
 • Ga niet alleen, neem iemand mee voor het geval er iets gebeurt.
 • Door deze tips op te volgen, kan je zorgeloos genieten van een heerlijke kano-ervaring op de Regge. Het huren van een kano is een geweldige manier om de prachtige natuur van de Regge te verkennen en tegelijkertijd te ontspannen.
Kanoën op de Regge
Op de oever voor een picknick en een duik in het water. Foto: Jeroen Kleiberg

Onze ervaring

Het kanoën op de Regge was een heerlijke ervaring voor mij en Mette. ’s Morgens worden we door Rederij Peters naar de laatste stuw in de Regge gebracht, het startpunt van de afzaktocht. Hier krijgen we nog enkele instructies, waarvan de aanwezige horeca de belangrijkst is. Vervolgens laten we ons in alle stilte door de stroom meevoeren langs de prachtige natuur in het Overijsselse Vechtdal en de begroeide oevers van de Regge.

De omgeving langs de Regge is prachtig, met glooiende heuvels, bossen en weiden. Omdat er geen gemotoriseerde vaartuigen zijn toegestaan op de Regge, kunnen we in alle rust genieten van de natuur. Bovendien is de waterkwaliteit van de Regge en de Vecht goed, dus we kunnen gerust een frisse duik nemen en een stukje zwemmen. De afgelopen jaren is er veel gedaan aan natuurontwikkeling langs de Regge, dus het resultaat is een prachtige natuurlijke omgeving, waar zelfs de ijsvogel zich thuis voelt. We hebben veel plezier en genoten van de prachtige omgeving. We genieten ook intens van de rust en de stilte. Het geluid van auto’s is hier niet te horen. De tocht is ongeveer 12 km, waar we ruim vier over doen omdat we alle tijd mochten en konden nemen. Met een grote glimlach stappen we in Ommen bij Rederij Peters weer uit de kajak.

We laten ons in alle stilte door de stroom meevoeren langs de prachtige natuur. Foto: Jeroen Kleiberg

Conclusie en tips

Kajakken of kanoën op de Regge is een unieke manier om de prachtige natuur van het Overijsselse Vechtdal te verkennen. Eén van de highlights van een kano-tocht op de Regge is het zien van de verschillende soorten vogels die langs de rivier leven, zoals de ijsvogel. Ook zijn er veel plekken langs de oever waar men kan aanleggen voor een picknick of een duik in het water.

Om het meeste uit de kano-ervaring te halen, zijn hier enkele tips:

 • Neem de tijd om te genieten van de omgeving en de natuur langs de rivier.
 • Maak gebruik van de wandel- en fietspaden langs de rivier om de omgeving te verkennen.
 • Neem een camera mee, zodat je herinneringen kunt maken van deze prachtige ervaring.
 • Plan je tocht in overleg met de verhuurder, zodat je de beste tijd van de dag kunt kiezen om de rivier te verkennen.
 • Wees voorbereid op veranderingen in het weer en neem de juiste kleding mee.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd