Rome | Beeldverhaal

Pantheon rome

Rome | Beeldverhaal

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Rome is druk. Het is er vreselijk druk. Maar niet zonder reden. Het is misschien wel de allermooiste stad ter wereld. Een wandeling door deze eeuwige stad is een wandeling door meer dan 2.000 jaar geschiedenis.

Het beste uitzicht over het Forum Romanum

Het Forum Romanum is het opgegraven hart van het Romeinse rijk, met Romeinse tempels, pleinen en regeringsgebouwen, sommige 2000 jaar oud. Het is erg indrukwekkend te beseffen dat dit het centrum is geweest van een wereldrijk dat weinig gelijken heeft gekend. Het was toentertijd al een stad met meer dan 1 miljoen inwoners.

Al die mensen hebben gewoond, gewerkt en zich vermaakt op de plek waar het nieuwere Rome is ontstaan. Op de fundamenten uit die tijd zijn de vele monumenten gebouwd die nu het beeld van de stad bepalen. De Romeinen schijnen de uitvinders van het broodje hamburger te zijn. Misschien is de nieuwste Burger King wel gevestigd op een plek waar 2.000 jaar geleden ook al hamburgers werden verkocht.

Forum Romanum rome
Rome, Italy – oktober 2016 | Sony A6000

Het Colosseum zonder drukte

Nergens anders is de historie zo zichtbaar en voelbaar als in deze stad. Duizenden jaren aan glorie glijden aan je voorbij. Een van de meest bijzondere plekken is natuurlijk het Colosseum, waar je je fantasie kan laten werken hoe het er hier vroeger aan toe ging. Misschien is het hier altijd wel zo vreselijk druk geweest.

Overdag is er geen lol aan. Maar kom je ’s avonds laat terug dan is de massa verdwenen. Persoonlijk vind ik het Colosseum dan ook haar mooist.

colosseum rome
Rome, Italy – juni 2015 | Sony A6000

Dineren met uitzicht op het Pantheon

Een van de meer indrukwekkende plekken in deze toch al enorm indrukwekkende stad is het Pantheon.

Het Pantheon is een antieke tempel van bijna 2.000 jaar oud. De koepel van het Pantheon bleef tot 1434 de grootste koepel ter wereld, toen in Florence een grotere koepel werd gezet. De koepel van het Pantheon blijft echter tot op vandaag nog altijd de grootste koepel van ongewapend beton ter wereld. Natuurlijk moet je naar binnen om zelf te aanschouwen hoe indrukwekkend en hoe knap het Pantheon wel niet is gebouwd.

’s Avonds is het Pantheon echter afgesloten, maar kan het nog wel worden bewonderd van de buitenkant. Overdag is het plein afgeladen met toeristen. ’s Avonds is het er veel rustiger. Op de terrassen hier betaal je misschien wel de hoofdprijs, een uitzicht als dit is onbetaalbaar.

Pantheon rome
Rome, Italy – juni 2015 | Sony A6000

Lonely Planet Rome

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd