Kaapverdië | Beeldverhaal

wandelen Santo Antão

Kaapverdië | Beeldverhaal

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kaapverdië is vooral bekend als zon- en strandbestemming. Een vlucht van Boa Vista en Sal verwijderd liggen echter eilanden waar avontuurlijke wandelaars van zullen smullen.

Kaapverdië is een eilandengroep voor de Afrikaanse kust, waar de meeste bezoekers alleen maar komen voor de stranden van Sal en Boa Vista. Dat is maar goed ook, want daarom is het op de wandelpaden van Santo Antão nog heerlijk rustig. Hier kun je wandelen door adembenemende landschappen van ruige bergen, kliffen en tropische vegetatie. Hoogtevrees is iets wat je hier niet kunt gebruiken.

wandelen Santo Antão
Riberia da Torre, Cape Verde – februari 2018 | Sony A6500

Wandelen op Santo Antão

Veruit het meest indrukwekkend eiland is Santo Antão, waar je dagen en misschien wel weken kunt wandelen zonder verveeld te raken. Een lange, maar misschien wel de mooiste wandeling start in Cruzinha en loopt langs de kust naar Ponta do Sol. Over spectaculaire paden, met spectaculaire uitzichten. De route andersom lopen kan, maar raad ik je af.

Corvo, Cape Verde – februari 2018 | Sony A6500

Overnachten in Cha das Caldeiras

In 2014 kwam het tot een uitbarsting van de Pico do Fogo, de 2.900 meter hoge vulkaan op het eiland Fogo. De krater van eerdere uitbarstingen is altijd bewoond geweest vanwege de vruchtbare grond. Nu verdween het oude dorp grotendeels onder een verse laag lava. Langzaam maar zeker komen de bewoners weer terug. Huizen worden herbouwd met brokken gestolde lava.

Een paar B&B’s bieden accommodatie aan zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om in een krater te slapen. Stromend water en elektriciteit zijn er niet. Wel is er kaarslicht om gezamenlijk bij te eten. ’s Ochtends word je wakker met uitzicht op de top van de vulkaan. Een top die beklommen moet worden.

Cha das Caldeiras
Chã das Caldeiras, Cape Verde – februari 2018 | Sony A6500

De mooie mensen van Kaapverdië

Praia is de hoofdstad van Kaapverdië. Gelegen op het grote eiland Santiago is het een stad waar je al snel komt als je aan het eilandhoppen slaat. Als je er dan toch bent is het leuk om te dwalen door de vele smalle straten. Je komt er de mooiste mensen tegen die, als je er om vraagt, graag op de foto worden gezet.

portret creoolse vrouw
Praia, Cape Verde – januari 2018 | Sony A6500

Verse kip in Cidade Velha

Er is weinig lekkerders dan eten wat je op straat kunt krijgen. Vaak een hoge doorloopsnelheid en verser dan vers. Deze kip van mama smaakte net zo pittig als haar blik. Wil je hier ook van genieten ga dan naar Cidade Velha, op het eiland Santiago.

eten Cidade Velha
Cidade Velha, Cape Verde – januari 2018 | Sony A6500

Carnavalsoptocht Santo Antão

Santo Antão is niet alleen een fantastisch eiland om te wandelen. Met carnaval wil iedereen op het naastgelegen São Vicente zijn. Daar is het dus druk en om een reden. Maar wil je liever wandelen en ook nog iets mee krijgen van een bonte verkleedpartij, dan gebeurt er op Santo Antão genoeg. Deze foto is genomen tijdens de optocht in Paul, waar de optocht in het teken staat van het slavernij verleden van Kaapverdië.

Tot 1975 was Kaapverdië een Portugese kolonie. Tot de afschaffing van de slavernij vormden de eilanden belangrijke locatie voor de slavenhandel. De bevolking van Kaapverdië is dan ook ontstaan uit een mix van Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven.

Passo, Cape Verde – februari 2018 | Sony A6500

Portret van Cesária Évora

Cesária Évora is de beroemdste zangeres die Kaapverdië heeft voortgebracht. Wereldwijd trok zij volle zalen en bracht het publiek tot tranen met haar weemoedige liederen, gedrenkt in levenspijn en melancholie. Muziek met een tragische achtergrond van kolonialisme en slavenhandel.

Cesária Évora is in 2011 overleden maar in Kaapverdië nog springlevend. In Riberia Grande op Santo Antão is kortgeleden deze muurschildering geplaatst van Cesária Évora, waaronder de lokale ouderen elke dag samenkomen.

Muurschildering Cesária Évora
Ribeira Grande, Cape Verde – februari 2018 | Sony A6500

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd