24 januari t/m 7 februari 2006: Melbourne

24 januari t/m 7 februari 2006: Melbourne

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een update van ons leven in Melbourne: Het gaat goed met ons in het land aan de andere kant van de wereld dat Australië heet! Bij ons is het avond, terwijl het bij jullie ochtend is. Bij ons is het zomer en bij jullie winter! We zitten nu al weer ruim 3 weken in Melbourne, nadat we er acht maanden over hebben gedaan om er te komen! Doordat we door zo druk bezig zijn (geweest), lijkt onze reis door Azië heel erg lang geleden! We hebben onze tijd hier tot nu toe erg nuttig besteed! Sinds ons laatste verslag zijn er weer een aantal grote vooruitgangen geboekt!

Werken
Onze reis van Nederland, over land door Azië en uiteindelijk met het vliegtuig van Singapore naar Australië, die in totaal acht maanden heeft geduurd, heeft niet meer dan ca. 8.000 Euro gekost! Daarvoor hebben we alles kunnen doen wat we wilden en hebben we nooit echt hoeven op te letten! Wij hebben dan ook niet zo heel veel nodig om tevreden te zijn! Hierdoor hadden we nog genoeg geld over om een auto te kunnen kopen en ons de eerste weken geen zorgen te hoeven maken! We zitten tot nu toe ook nog bij Sarah en Mike in huis, dus gelukkig hebben we hoge huisvestingskosten kunnen vermijden! Maar toch gaat het geld hard… Erg hard… En dan te bedenken dat Australië goedkoper is dan Nederland! We moesten dus aan het werk.. Dat was nog wel lastig om te vinden! Het is hier zomer en daardoor ligt alles behoorlijk op zijn/haar gat! We hebben tientallen telefoontjes gepleegd en nog veel meer e-mails verstuurd met onze Engelstalige CV’s, maar er was niemand die een paar bijzonder relaxte Nederlanders wilde hebben! De moed was ons al behoorlijk in de schoenen gezonken, toen we na 10 dagen hard zoeken, op zondagavond werden gebeld om maandag 30 januari te beginnen als data-entry medewerkers! Heerlijk, we konden aan het werk!

Na onze eerste volle werkweek, kunnen we concluderen dat we zeldzaam zo’n saaie baan hebben gehad! Floor tikt gegevens van ingezonden energie contracten over in de computer en Jeroen tikt gegevens van het ene digitale document in het andere! Werk dat simpel kan worden geautomatiseerd, mocht een slimme programmeur in de buurt zijn! Maar goed, het is een relaxed bedrijf en het betaald helemaal niet slecht! We kunnen stellen dat we met deze ongeschoolde baan meer verdienen (netto) dan toen we begonnen met werken in Nederland! Op het werk is iedereen formeel gekleed, dus ook wij zitten in onze nette (geleende) kleding gegevens in de computer te stansen! Het is interessant om te signaleren dat een en ander hier jaren achterloopt op Nederland! Qua kostenbeheersing en arbeidsproductiviteit kan er nog wel het een en ander worden verbeterd en je kunt je afvragen wat er hier onder management wordt verstaan! We zijn hier niet om aan serieus werk te beginnen, dus ons hoor je voorlopig niet klagen! De dollars stromen intussen als rijpe kersen onze Australische bankrekening binnen!

Voortbewegen
Melbourne is een bizar grote stad! Het heeft ca. 3,5 miljoen inwoners, maar deze wonen in een stedelijk gebied met ter grootte van half Nederland! Het openbaar vervoer is hier goed en frequent, maar behoorlijk aan de prijzige kant! Wil je hier iets kunnen doen, dan heb je gewoon een auto nodig! Maar om een auto te kunnen kopen, heb je weer een auto nodig om deze auto te kunnen vinden! Met Mike is Jeroen daarom een heel aantal auto’s gaan bekijken die in Melbourne te koop stonden! Uiteindelijk is de keuze gevallen op een Holden Commodore Executive Stationwagon. Een echte Australische auto! Het is een grote, naar onze maatstaven luxueuze bak! Onze Bluebird was al groot, maar deze is toch echt een slag groter! We hebben airco en zelfs cruise control!! Het is een auto uit 1992 met 160.000 km op de teller! We hebben er 2.500 Euro voor betaald, wat inclusief een soort APK keuring is! Het idee is dus dat we hiermee Australië rond kunnen gaan en dat we de auto ook als slaapplaats gaan gebruiken, mocht kamperen op sommige momenten niet zo prettig zijn! Het is voorlopig dus gedaan met het in- en uitpakken van onze rugtassen! We gaan op een serieuze manier verder! Omdat we nu ruimte genoeg hebben, kunnen we het ons weer veroorloven om spullen te kopen die niet onze rugtas zouden passen: dekbed, kussen, matras, stoelen, tafel, enz. enz.. We willen het straks goed gaan aanpakken!

Wonen
We hebben acht maanden van de reis in hotels, bungalows en in onze tent geleefd. Hier in Australië zitten we tot nu toe bij Sarah en Mike in huis! We hebben er een eigen kamer en we voelen ons ook erg thuis, maar het is niet ons huis! We zijn wel erg blij met de ongelooflijke gastvrijheid van Sarah en Mike, maar we we vonden het nu wel genoeg! Na ruim drie weken, was het tijd om wat voor ons zelf te gaan zoeken! We weten dat we de komende weken nog in Melbourne verblijven om te werken en Sarah en Mike hebben hun eigen ruimte ook nodig! Accommodatie is echter duur, wanneer je iets zoekt voor een korte termijn! Een gemeubileerd huis huur je al voor 70 Euro in de week, maar dan heb je wel een contract van 6-12 maanden! Wil je iets op weekbasis huren, dan kom je al snel op 300-500 Euro in de week uit! Bij toeval kwamen we echter een oud Victoriaans huis tegen bij Sarah en Mike om de hoek, waar we een kamer kunnen krijgen voor 110 Euro in de week! Hier gaan we aankomende donderdag naar toe verhuizen!

Conclusie
We hebben een huis, we hebben werk en een auto. Met de auto forenzen we iedere dag naar ons kantoor om de gehele dag de kantoor arbeider te spelen! Al met al dus helemaal niet anders zo anders dan wat we in Nederland deden! We zijn echter nog steeds op reis en het klimaat is hier toch echt een stuk beter, de stranden mooier en de ruimte te over! En waar vind je nou een zeeleeuw op het strand? In Melbourne dus! We dachten even een zonsondergang op het strand te gaan bekijken, toen daar dus zo’n groot uitgevallen zeehond lag te relaxen! Niet echt normaal, want normaal hangen ze in de zomer ergens bij Antarctica uit, maar deze vond het strand van Melbourne duidelijk een stuk aangenamer! Het is bij ons nu inmiddels al weer 23.00 uur dus we gaan maar eens slapen, want morgen hebben we weer een ‘zware’ dag op kantoor! Goedemorgen!

Oh ja, nog even geduld voor de foto’s! De internetverbinding die we nu gebruiken is niet geschikt voor het verzenden van foto’s!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Australie

Darwin

Voordat we morgen op het vliegtuig stappen naar Singapore, hebben jullie nog een verslag te goed over onze laatste weken in Australië. Wat kunnen we hierover vertellen? Als

Lees verder »
Australie

The Kimberley

Na al het industrieel geweld in het volledig rood bestofte Port Hedland, reden we met onze auto de 700 kilometer door de Great Sandy Dessert, waarvan we niet

Lees verder »
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd