De Alpen | Oostenrijk: Van Heiligenblut naar de Gailberg

Heiligenblut am Großglockner

De Alpen | Oostenrijk: Van Heiligenblut naar de Gailberg

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Omringd door watervallen fietst ik langs de stroom weer naar beneden. Overal klinkt het geluid van water. Het kabbelt en het ruist. In de lange afdaling hoef ik maar een klein stukje over de weg. Het overgrote deel van deze route loopt over een vrijliggend fietspad langs het water. Het geluid van water is zo veel fijner dan het geraas van auto’s waar je echt gek van kunt worden. Waarom zijn er zoveel auto’s? Waarom zijn er zoveel mensen? Gisteren, tijdens mijn kwelling om naar boven te komen, hoorde ik de auto’s niet. Ik rook alleen de remmen van de auto’s die naar beneden kwamen.

Heiligenblut, Oostenrijk – augustus 2021

Tot aan Winklern rij ik over een mooi vrijliggend fietspad naar beneden. Voordat ik verder ga stop ik voor een koffie met gebak om me op te laden voor de klim van ruim 300 meter die me te wachten staat om in Lienz te komen. Waarschijnlijk komt het door de loodzware beklimming van de Großglockner gisteren waar ik nog niet van ben bijgekomen, maar deze klim valt me zwaar. Als dit zo door gaat wordt het doorkruizen van de Alpen een kwelling. Ik sta op dit moment ook niet te trappelen om nog meer passen te beklimmen. Hellingen tot 8% zijn geen probleem. Alles daarboven wordt zwaar.

Kamperen op de Gailberg. Laas, Oostenrijk – augustus 2021

Bij Lienz sla ik af naar het oosten om een stukje van de drukke Drau Radweg te volgen tot aan Waidach, waar ik voor veel te veel geld een alcoholvrije weissen drink op een terras, terwijl een flinke bui zich ontdoet van haar natheid. Ook de supermarkt is best duur, maar eigenlijk is alles in Oostenrijk behoorlijk aan de prijs. Ik koop een kaart van Zuid Tirol omdat ik het overzicht mis en een plan moet hebben voor de komende dagen. Dan klim ik weer ruim 350 meter om de 981 meter hoge Gailberg pas over te komen. Als er niet zo veel auto’s hadden gereden had ik van deze klim genoten. Zwaar vind ik het niet, ondanks de boodschappen die ik bij me heb. Op de pas vind ik een biergarten waar ik niet alleen een weissen kan drinken, maar ook mijn waterzak kan vullen zodat ik kort daarna een plek kan zoeken voor mijn tent. Ik vind een mooi verscholen veld in het bos waar ik mijn fietsdag eindig met een pasta met tonijn.

Gailbergsattel vanaf Oberdrauburg

Gailbergsattel vanaf Oberdrauburg is een klim in de regio Karinthië. De klim is 6,7 km lang en overbrugt 361 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,4%, wat resulteert in een moeilijkheidsscore van 215. De top van de klim bevindt zich op 981 meter boven zeeniveau.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd