4.33 – China | In Yangshuo wordt het leven al een stuk beter

4.33 – China | In Yangshuo wordt het leven al een stuk beter

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is voor het eerst in dagen dat we blij zijn met een vertraging. In plaats van om 4.00 uur komen we om 6.00 uur aan in Guilin. Uitslapen dus. Dit is nodig ook, want de boottocht was verre van ontspannend geweest. Als ze die bootreis nou een dag langer hadden gemaakt, dan was het een stuk meer ontspannen geweest. Nu moet je rennen en blijven rennen voor niets. Geen wonder dat alle Chinezen volledig uitgeteld in de bus liggen te slapen. Met een Chinese reis weet je in ieder geval een ding zeker: ontspannen is het niet.

Het landschap is dramatisch veranderd. We rijden door het karstgebergte, wat bestaat uit een groot aantal bijzonder mooie, alleenstaande steile bergen van kalksteen. Het (sub)tropische landschap ziet er erg speciaal uit. In Guilin worden we door onze nieuwe Chinese vriendin gewezen op de bus naar Yangshuo, waarvoor we 10 RMB (€ 1,-) per persoon betalen. Dit blijkt de enige juiste prijs te zijn, blijkt als we de overige passagiers hetzelfde bedrag zien betalen. Omdat we zo moe zijn merken we niet zo veel van het mooie landschap waar we doorheen rijden. Door de buschauffeur worden we in het (voor ons) verkeerde deel van Yangshuo afgezet. Waarschijnlijk doorgestoken kaart met de hoteleigenaar, die ons staat op te wachten met de geweldige aanbieding om voor 120 RMB (€ 12,10) een kamer te betrekken in zijn hotel. ‘Very special price for you’. Dit vinden wij te duur, waarop hij zijn prijs verlaagd naar 80 RMB (€ 8,10). Als we dit nog steeds te duur vinden, vraagt hij wat we voor een kamer willen betalen. We antwoorden dat we 30 RMB (€ 3,-) wel een goede prijs vinden. Volgens hem is dat volkomen belachelijk waardoor er niets andersop zit dat we verder lopen. Al snel komt hij ons op zijn scooter achterna. 50 RMD (€ 5,05)  dan? Wij willen niet meer betalen dan 40 (€ 4,-) waar hij mee akkoord gaat. Natuurlijk willen we wel eerst de kamer zien. Vieze lakens en een dode kakkerlak wijzen er op dat de kamer nog moet worden schoongemaakt. De hoteleigenaar wil ons eigenlijk strikken voor een boottocht over de Li Rivier. Jammer voor hem, maar daar trappen we niet meer in. Jammer de bammer meneer, maar wij pakken het systeem nu terug. En afdingen kunnen we inmiddels als de beste. Akkoord gaan met een prijs is nog altijd een vrije keus van beide partijen. Deze man kan de humor er echter niet van in zien en maakt ons duidelijk dat we maar een dag kunnen blijven. Dat vinden wij prima. Er zijn vast wel betere plekken te vinden in Yangshuo.  Voor dit moment hebben we maar een plan en dat is douchen en slapen. Daar hebben we nu een prima kamer voor.

Nadat we een aantal uren hebben geslapen en zijn bijgekomen, gaan we op zoek naar ons volgende hotel. Een beetje shoppen dus.  We komen er hier door achter dat 60 RMB (€ 6,06) toch wel het absolute minimum is dat we voor een kamer van de door ons gewenste kwaliteit moeten betalen. We maken onze keuze en spreken af dat morgen terug komen met onze spullen. Voor vandaag vinden we het ook wel mooi geweest.  We zijn nog niet gewend aan dit klimaat. We schatten dat het zo rond de 35 ° C is met een luchtvochtigheid die akelig dicht in de buurt van verzadiging zit. Nog maar een keer douchen en verder slapen. Wat hebben we daar toch een geweldig mooie deal voor gesloten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd