4.34 – China | Het goede leven in Yangshuo

4.34 – China | Het goede leven in Yangshuo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Yangshuo ligt in een erg mooie omgeving dat wordt gedomineerd door een groot aantal puntige karstbergen die de weide omgeving bedekken. We huren een paar fietsen voor 10 RMB (€ 1,) per stuk om de omgeving mee te verkennen. Vanuit het ‘oude’ centrum fietsen we door het nieuwe en drukke deel van Yangshuo. Daarna fietsen we door een erg mooi landschap met karstbergen die tussen de rijstvelden staan. De omgeving is precies zoals je het platteland van China voorstelt. Het ‘romantische’ beeld bestaat uit rijstvelden tussen de bergen, waterbuffels in de poeltjes en Chinezen met rijsthoeden werkend op het land. In de kleine dorpen die we passeren zien we de inmiddels vertrouwde beelden: de bevolking zit bij elkaar op straat of in de woning, terwijl er kaartspelletjes en mahjong worden gespeeld. Door de mannen wordt aan een stuk gerookt en iedereen komt bijzonder ontspannen en tevreden over. In dit gebied zijn de Han Chinezen overduidelijk in de minderheid. Zowel in uiterlijk als gedrag zijn zij goed te onderscheiden van de zogenaamde minderheden.

Op de weg terug naar Yangshuo fietsen we over een pad langs de Yu Long Rivier. Ontspannen is dat alleen niet, want deze rivier blijkt een ’tourist-trap’ te zijn. Je kunt hier op een bamboevlot de rivier afzakken. Veel toeristen fietsen daarvoor een klein stukje om zich vervolgens voor 150 RMB (€ 15,15) per persoon per vlot af te laten zaken naar Yangshuo. Wij vinden dat veel te duur. Laat ons maar lekker fietsen. Helaas trekken al die toeristen ook een aantal bijzonder hardnekkige verkopers aan. Zij willen ons maar niet met rust laten en ondanks ons overduidelijke ‘buyao’ (Nee, ik wil dit niet) blijven ze ons een grote variëteit toeristen troep aansmeren.

Het is hier erg mooi, maar ook gruwelijk heet en vochtig. We zweten als een otter, wat niet heel raar is wetende dat het 37 °C is. Gelukkig hebben we een douche, die we nu wel drie keer per dag nodig hebben. Ter verkoeling hebben we de airco afgesteld op 30 °C. Weer opgefrist nemen we onze vaste plaats weer in langs het water van de Li Rivier en genieten van deze bijzondere plek. De kleuren en de geuren zijn anders dan dat we tot nu toe hebben gezien. Bamboe is hier in overvloed en de vlinders lijken alsmaar groter te worden. Over het water van de Li Rivier varen de vissers met hun smalle bamboebootjes, waarbij ze een aalscholver gebruiken om de vis te vangen. De fruitvrouwtjes dragen hun handelswaar in zware rieten manden aan een bamboestok op de schouder. Ze zijn op een plezierige manier ondeugend bij het verkopen van meer fruit dan dat je eigenlijk met goed fatsoen op kunt krijgen. Wij kopen een grote hoeveelheid vers fruit, lezen een boek en genieten bovenal van deze bijzondere plek.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd