4.40 – China | Kunming, stad van de eeuwige lente

4.40 – China | Kunming, stad van de eeuwige lente

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Na een rit van 30 uur door een enorme hoeveelheid tunnels komen we aan in Kunming. Kunming is de hoofdstad en grootste stad van de provincie Yunnan. De stad heeft naar schattig 6,5 miljoen inwoners. Het is voor het eerst in China dat we slecht weer hebben. Het regent hard en met 20 graden is het ook erg fris. Dit lijkt in strijd te zijn met de bijnaam die deze stad draagt: ‘stad van de eeuwige lente’. We zijn in elk geval erg blij met de jassen die we in Chengdu hebben aangeschaft. We denken te zijn aangekomen op het noordelijke treinstation. We zijn op zoek naar het Camellia Hotel, maar doordat we in werkelijkheid op het centraal station zijn aangekomen kunnen we ons niet oriënteren en komen we nergens terecht. We zouden natuurlijk een taxi kunnen pakken, maar dat vinden we dan weer te makkelijk.

Uiteindelijk weten een bus te vinden, die ons in de buurt van het hotel kan afzetten. Stadsbussen in China heb je in twee smaken: de bus zonder luxe kost 1 RMB (€ 0,10) per rit, voor de bus met enige luxe moet 2 RMB (€ 0,20) worden betaald. Dit is ook weer iets dat je moet weten, want in eerste instantie denk je dus dat je wordt opgelicht. Kunming is een goedkope stad om te overnachten. In het Camellia Hotel nemen we een ”dure” kamer, wat in Kunming betekent dat dit 120 RMB (€ 12,10) kost. Dat is dan ook nog inclusief ontbijtbuffet. In Yangshuo betaalden we 60 RMB (€ 6,05) voor onze hotelkamer en daarnaast nog eens 40 RMB (€ 4,04) voor het ontbijt. We betalen hier dus 20 RMB (€ 2,-) meer voor een luxere kamer. Het is bijzonder te beseffen hoe snel we ons aanpassen aan het goedkope land dat China is. In Mongolië betaalden we 80 RMB (€ 8,10) per persoon, voor een nacht in een slaapzaal. Dat vonden we toen goedkoop. De reden dat we overnachten in het Camellia Hotel is dat we hebben besloten om naar Vietnam en vervolgens naar Laos te reizen. In het hotel zijn de consulaten van deze landen gevestigd.

Omdat we niet langer dan noodzakelijk in Kunming willen blijven, nemen we een paar snelle beslissingen. Het consulaat van Laos verschaft binnen drie werkdagen een visum voor 30 dagen. We hebben 60 dagen de tijd om in Laos aan te komen, voordat de termijn van 30 dagen in gaat. De kosten voor dit visum bedragen 380 RMB (€ 38,40) per persoon. Het visum voor Vietnam kost 400 RMB (€ 40,40) per persoon en is 30 dagen geldig. Er moet een aanvraagformulier worden ingevuld die we afgeven aan de medewerker van het consulaat.

Na drie dagen kunnen we dan terugkomen om ons paspoort af te geven, waarna we nog één dag moeten wachten op de verwerking. Het lijkt ons daarom slim om als eerste het visum voor Laos aan te vragen. We laten ons paspoort achter en betalen het gevraagde bedrag. Direct daarna gaan we langs bij het Vietnamese consulaat, waar we een ingevuld aanvraagformulier voor het Vietnamese visum achterlaten. Over drie dagen, net voor het weekend, kunnen we ons paspoort met het visum voor Laos ophalen. Vervolgens kunnen we dan ons paspoort inleveren bij het Vietnamese consulaat. In de tussentijd kunnen wij mooi nog een paar dagen doorbrengen in Dali.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd