Roadtrip van Perth naar The Pinnacles

Roadtrip van Perth naar The Pinnacles

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

We gaan vandaag van start met onze roadtrip door West-Australië met Emiel en Heidi. Het is even passen en meten om alles in de auto te krijgen, maar uiteindelijk past alles net. We tanken waarschijnlijk voor de allerlaatste keer (relatief) goedkoop. We brengen de banden op spanning en rijden langs de winkel voor de laatste boodschappen. Emiel en Heidi hebben cassettebandjes meegenomen om onze muziekcollectie uit te breiden. We beginnen heel toepasselijk met ‘Drive’ van REM.

Van Perth naar Lancelin

We rijden in noordelijke richting door Perth. Suburb naar suburb bepalen het beeld voor de eerste dertig kilometer. Direct langs de kust is er nog wel enige fantasie toegepast in de woningen. Langs de hoofdweg is het een Amerikaans drama. Welcome to suburbia! Langzaam houdt de urban sprawl op en vervolgen we onze weg door productiebos bestaande uit naaldbomen. Het land wordt droger. We rijden langs de kust en komen uiteindelijk aan in Lancelin, waar we op een grasveld aan zee lunchen.

Naar Cervantes en The Pinnacles

We waren in eerste instantie van plan om over een gravelroad naar The Pinnacles en Cervantes te rijden, maar omdat deze weg door de zandduinen gaat, leek het handiger om met onze overbeladen auto over de hoofdweg te rijden. We moeten dus weer een klein stuk terug, om via Highway 1 richting het noorden te rijden. Heidi en Emiel beginnen langzaam te begrijpen wat bush inhoudt.

Cervantes is de toegang tot The Pinnacles die er dertig kilometer vandaan liggen. Overal staan borden dat vrij kamperen ten strengste is verboden. We moeten dus wel gebruik maken van de camping in Cervantes. Helaas is deze camping weer een typisch gevalletje van een foute Australische camping. We moeten hier niet langer blijven dan strikt noodzakelijk.

The Pinnacles

Aangezien The Pinnacles het mooist zijn met zonsop- en zonsondergang, komt Heidi met het geniale plan om ze nu te bezoeken. Zo kunnen we morgenochtend vroeg weer op pad. The Pinnacles liggen in een woestijn, van waaruit je de blauwe Indische Oceaan kunt zien liggen. In de woestijn staan tienduizenden stenen pilaren (pinnacles) tot vijf meter hoogte in een relatief klein gebied. De Pinnacle Dessert is onderdeel van Nambung National Park, waardoorheen een zandweg is aangelegd. Hierdoor kun je met je eigen auto over een soort parcours langs de formaties rijden. Deze weg had echter niet gehoeven; de weg gaat ten koste van de magie van deze plek. Het gebied is indrukwekkender dan we hadden gedacht. Er staan hier zo veel kalkstenen pilaren in de meest bizarre, door de wind gevormde vormen. We blijven hier tot het donker wordt. De westelijke horizon kleurt rood, terwijl de oostelijke horizon langzaam donkerblauw en uiteindelijk zwart wordt. Je krijgt waanzinnige optische illusies wanneer je de donker wordende lucht bekijkt met op de voorgrond de Pinnacles. De kleuren worden intenser; blauw wordt blauwer, bruin wordt bruiner, groen wordt groener. We kijken naar de maan die bizar afsteekt tegen een donkerblauwe hemel met de rotsformaties ervoor. Als je de gemaakte foto zou fotoshoppen en de maan zou veranderen in de aarde, zou het beeld nog geloofwaardig zijn. Het zou zo kunnen zijn wanneer je op Mars of op de maan rondloopt.

Helemaal in het donker rijden we terug naar de camping. Ik durf niet harder te rijden dan 40, vanwege alle kangoeroes (roo’s) langs de weg. We zien er een groot aantal, wat Emiel en Heidi natuurlijk helemaal fantastisch vinden. Op de camping maken we de maaltijd klaar op de BBQ. In Perth hadden we een hele kip gekocht, die we nu alleen nog maar hoeven op te warmen.

Nieuwe ervaringen

De roadtrip met Emiel en Heidi is niet alleen een gelegenheid om nieuwe plekken te ontdekken, maar ook om nieuwe ervaringen op te doen. We ontdekken dat het rijden in de outback van West-Australië een totaal andere ervaring is dan het rijden in de stad. De uitgestrektheid van het landschap en de verlatenheid van de omgeving zorgen voor een gevoel van vrijheid en avontuur.

We zien ook veel wilde dieren langs de weg, zoals kangoeroes, emoes en verschillende soorten vogels. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het rijden, omdat deze dieren onverwacht de weg kunnen oversteken. Het is echter ook een prachtige kans om deze dieren van dichtbij te zien en te fotograferen.

Overnachten in de natuur

Een van de hoogtepunten van de roadtrip is het overnachten in de natuur. We kamperen op verschillende plaatsen, waaronder in nationale parken en op afgelegen campings. Het is geweldig om wakker te worden met uitzicht op een prachtig landschap en te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Het is ook belangrijk om verantwoord te kamperen en geen sporen achter te laten in de natuur. We zorgen ervoor dat we onze afval meenemen en dat we alleen kamperen op aangewezen plekken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Australie

Darwin

Voordat we morgen op het vliegtuig stappen naar Singapore, hebben jullie nog een verslag te goed over onze laatste weken in Australië. Wat kunnen we hierover vertellen? Als

Lees verder »
Australie

The Kimberley

Na al het industrieel geweld in het volledig rood bestofte Port Hedland, reden we met onze auto de 700 kilometer door de Great Sandy Dessert, waarvan we niet

Lees verder »
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd