Georgië | Beeldverhaal

Ushguli, georgie

Georgië | Beeldverhaal

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wandelen boven Mestia

Honderden meters boven Mestia markeert een eenzaam kruis een geweldig mooi uitzichtpunt over het dal waarin Mestia is gelegen. Het is een steile klim over smalle paadjes waar de panorama’s steeds beter worden. Het kruis is een prachtig einde van de wandeling of een mooie stop voordat je verder gaat.

Vanaf het kruis kan de wandeling worden voortgezet richting de Coruldi meertjes. Dit kan een prachtige plek zijn als er voldoende water in staat. Anders is de wandeling met de uitzichten op de rauwe pieken van de Kaukasus die hier de show stelen.

wandelen mestia georgie
Mestia, Georgia – oktober 2017 | Sony A6500

Ushguli aan de voet van Mt. Shkhara

De bergen van Georgië zijn nog wild en weinig bezocht. Vanaf Mestia kan er worden gestart met een 4/5-daagse wandeling naar Ushguli. Gelegen op 2.100 meter is Ushguli het hoogstgelegen dorp van Georgië. Het is een indrukwekkende plek. Het dorp Ushguli met haar oude wachttorens, met op de achtergrond de 5.200 meter hoge Mt. Shkhara, is een beeld om niet snel meer te vergeten.

Ushguli, Georgia – oktober 2017 | Sony A6500

Kamperen met uitzicht op Shakara

Svaneti is een regio vol met hoge bergen, eeuwige sneeuw, grote gletsjers en diepe en steile dalen. Die in de bergen ligt Ushguli, het ‘geheime’ hart van Svaneti. Vanaf Ushguli kun je een wandeling maken naar de gletsjer van Mt.Shkhara, met 5.201 meter de hoogste berg van Georgië. Het uitzicht op de bergen is fenomenaal.

Je kunt er voor kiezen om te overnachten in Ushguli, maar als je voorzien ben van kampeeruitrusting kun je ook de nacht doorbrengen in de buitenlucht. Op een hoogte van meer dan 2.500 meter kun je een ijskoude nacht verwachten. Vooral als de lucht wolkenvrij blijft en je wordt beloond met een fonkelende sterrenhemel.

Deze foto is gemaakt tijdens een ijskoude nacht waarin het water in de flessen compleet bevroor. Een volle maan bescheen de eeuwige sneeuw tot een beeld om niet snel te vergeten. Het was niet makkelijk om de relatieve warmte van de tent te verlaten om deze foto te maken.

Mount Shakara georgie
Ushguli, Georgia – oktober 2017 | Sony A6500

Panorama Tbilisi

Tbilisi is een stad met potentie. Het is immers ook de hoofdstad van een van de mooiste landen ter wereld. In het centrum is de vooruitgang zichtbaar. Nog steeds staan veel authentieke houten huizen op instorten, maar er wordt wel grootschalig gerenoveerd. Van bouwval tot hotel. Russen zijn de voornaamste bezoekers. Met honderden lopen ze door de straatjes op zoek naar authentieke restaurantjes met authentieke zang en dans. De vele souvenirwinkeltjes doen goede zaken. Een paar grote nieuwe gebouwen, een paar chique hotels en een flamboyant verlichte brug geven de stad een moderne uitstraling.

panorama tbilisi
Tbilisi, Georgia – april 2018 | Sony A6500

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd