Australië | Cervantes – Walkaway

Australië | Cervantes – Walkaway

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

We willen een relaxte kampeerplek aan zee vinden waar we kunnen snorkelen. Na onze stop in Jurien Bay, zijn we doorgereden naar Green Head. Helaas is kamperen niet toegestaan op deze mooie locatie, dus hebben we besloten om verder te zoeken.

Snorkelen bij de Baai van Green Head

We hebben met z’n vieren gesnorkeld in het blauwe water van de baai. Het was de eerste keer voor Floor en ze vond het behoorlijk spannend. Gelukkig was Heidi mee, die we als een onderwaterexpert kunnen bestempelen. Floor leerde de kneepjes van het snorkelen van Heidi, terwijl Emiel me meenam om vissen te spotten tussen de stenen en waterplanten. Ondanks de kou van het water van de Indische Oceaan, waren er zoveel kleurrijke vissen te zien dat we de kou niet echt opmerkten. We zagen zelfs een groep vissen van ongeveer dertig centimeter lang en Heidi wist ze allemaal bij naam te noemen.

Zoeken naar een Kampeerplek

Na onze snorkelervaring in Green Head, waren we op zoek naar een kampeerplek aan de kust. Helaas zijn er veel gebieden waar het niet is toegestaan om te kamperen en in sommige gemeenten is vrij kamperen zelfs helemaal verboden. We werden steeds gefrustreerder na het doorzoeken van verschillende zandwegen en we besloten een informatiecentrum in Dongara te bezoeken. Daar kregen we te horen dat er maar één plek was waar we konden bushcampen en dat was in Walkaway. We kochten direct een boekje over gratis kamperen in Western-Australia.

Aankomst op de Kampeerplek

Na 400 kilometer rijden, kwamen we uiteindelijk aan op een fantastische kampeerplek. Het is een groot terrein gelegen aan een rivier, omringd door een hoge rode rotswand. Ondanks het stoffige terrein is het uitzicht adembenemend en perfect om te kamperen. Helaas hebben we geen kangoeroes gezien, maar we werden beloond met een perfect spiegelend wateroppervlak en een bijna volle maan die afsteekt tegen de rode rotswand. Het is er erg stil en vredig, ondanks dat we niet de enige kampeerders zijn.

Natuurlijke omgeving van Walkaway

De omgeving van Walkaway is prachtig en biedt vele mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de natuur. In de omgeving zijn er verschillende nationale parken, waaronder de Kalbarri National Park, Francois Peron National Park en de Shark Bay World Heritage Area. Ook zijn er prachtige stranden in de buurt, zoals het strand van Geraldton en Horrocks Beach. De natuurlijke schoonheid van Walkaway is een van de redenen waarom het zo’n populaire plek is om te kamperen.

Kampeerervaring in Australië

Het kamperen in Australië is een beleving op zichzelf. Het land is zo uitgestrekt en heeft zoveel verschillende landschappen te bieden, dat je altijd weer verrast wordt. Het is de perfecte manier om de natuur en het buitenleven te ervaren. Kamperen in Australië betekent vaak dat je midden in de natuur bent, ver weg van de bewoonde wereld. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte en hectiek van het dagelijkse leven.

Een andere reden waarom kamperen zo populair is in Australië, is vanwege de vrijheid die het biedt. Je kunt gaan en staan waar je wilt, zonder dat je vastzit aan een strak reisschema. Je hebt alle tijd om te genieten van de omgeving en je kunt je eigen tempo bepalen. Kamperen is ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Vaak zijn er gemeenschappelijke faciliteiten op campings waar je andere reizigers kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen.

Tips voor Kamperen in Australië

Als je van plan bent om te gaan kamperen in Australië, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de reis. Australië is een groot land en het kan een lange tijd duren om van de ene plaats naar de andere te komen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te reizen en dat je route goed is gepland.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste uitrusting mee te nemen. Zorg ervoor dat je een goede tent hebt die bestand is tegen de weersomstandigheden. Ook is het belangrijk om voldoende voedsel en water mee te nemen, aangezien sommige gebieden zeer afgelegen zijn. Vergeet niet om insectenspray en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien de insecten en de zon in Australië zeer intens kunnen zijn.

Tot slot is het belangrijk om je bewust te zijn van de lokale regels en voorschriften met betrekking tot kamperen. Sommige gebieden hebben strikte regels over waar je wel en niet mag kamperen, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels voordat je op pad gaat.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuwste verhalen

Indonesie

Indonesië | Raja Ampat: Manta Magic

Raja Ampat is een ongerept eilandparadijs in Indonesië, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire onderwaterwereld. Met meer dan 600 soorten harde koralen en meer dan 1.700 soorten rifvissen is de mariene diversiteit van Raja Ampat de hoogste

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk

Australie

Darwin

Voordat we morgen op het vliegtuig stappen naar Singapore, hebben jullie nog een verslag te goed over onze laatste weken in Australië. Wat kunnen we hierover vertellen? Als

Lees verder »
Australie

The Kimberley

Na al het industrieel geweld in het volledig rood bestofte Port Hedland, reden we met onze auto de 700 kilometer door de Great Sandy Dessert, waarvan we niet

Lees verder »
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mis nooit meer een verhaal

Vul je e-mailadres in om je te abonneren op mijn website.

error: Inhoud is beschermd